Wij gaan het hebben over haar

Genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs 2018!

Winnaar van de Amsterdam Fringe Awards 2018! 

Het theaterduo Blackman&Blokland geven uitleg aan de termen ‘goed haar’ en ‘slecht haar’. Iedereen worstelt met haar en sommige mensen hebben een bijzondere geschiedenis met hun haar. Een vrolijke en serieuze voorstelling met spoken word, stand up, zang en theater gecombineerd met een flinke dosis humor.

**** De Volkskrant: “… vanuit een simpel gegeven groeit de voorstelling uit tot een scherp, bevlogen en relevant discussiestuk over culturele toe-eigening, waarbij gelukkig ook genoeg te lachen valt.”

Regie: Milone Reigman

Spel: Yahmani Blackman & Dorothy Blokland

Concept: Yahmani Blackman & Dorothy Blokland

Tekst: Esther Duysker

Décor: Jolanda Lanslots

Licht ontwerp: Tycho van Iwaarden

De koningin van Paramaribo, een gevallen vrouw bestaat niet

De koningin van Paramaribo vertelt het verhaal van Maxi Linder, één van de bekendste Surinaamse hoeren uit de jaren ’50. En één die openlijk met haar seksualiteit te koop liep. Dat zorgde voor veel ophef in het koloniale Suriname van die tijd… deze hoer deed het niet alleen voor het geld!

Deze unieke vrouw, haar verhaal en speciale seksuele kunsten worden op excentrieke wijze neergezet. Het publiek krijgt een hunkerende vrouw te zien die hen vanaf het begin vastpakt en pas loslaat als zij haar verhaal verteld heeft.

Concept en spel Dorothy Blokland, naar het boek De Koningin van Paramaribo van Clark Accord, regie-assistentie Raisa Melo Fortes, coaching Paul de Bruyne.

De koningin van Paramaribo is een NWE Vorst-productie.

Hiphop Evolution Showcase

 

De voorstelling Hiphop Evolution Showcase brengt dans, storytelling, spoken word, rap, scratchen en graffiti samen en laat zo de lange reis zien die Hiphop heeft afgelegd. Een wereld zonder Hiphop is nu niet meer voor te stellen, toch is het ooit anders geweest!

Waar is Hiphop geboren en welke ontwikkeling heeft het doorstaan? En waarom gaan Hiphop en activisme hand in hand? Talentvolle dansers, storytellers, rappers, graffiti artiesten en een DJ vertellen dit verhaal vol passie en plezier. ’s

Productie: Untold i.s.m. de OBA.
Artistieke leiding: Otmar Watson.
Regie: Dorothy Blokland.
Choreografie: Daphne Scheerlink.
Spel: Gideon Everduin en Yahmani Blackman.
Ondersteuning verhaallijn: Blaka Online.

Anansi en de nieuwe wereld 

Al jaren worden de verhalen van, Anansi de spin afkomstig uit Afrika, verteld. Anansi is een bijzondere spin. Hij zet de wereld op zijn kop door mensen, dieren en goden regelmatig op een verkeerd spoor om te krijgen wat hij wil. Rechtvaardigheid door even niet rechtvaardig te zijn.  In Anansi en de nieuwe wereld nemen Dorothy Blokland en Yahmani Blackman het publiek mee in de reis van Anansi naar het westen. Een reis die niet kan worden verteld zonder die ene zwarte bladzijde van de geschiedenis aan te raken. Hoe heeft Anansi tussen de witte letters door zijn spel met rechtvaardigheid kunnen spelen?

Dorothy Blokland won in 2019 de Zilveren Krekel voor meest indrukwekkende podiumprestatie voor Anansi en de nieuwe wereld 

 

Tekst: Dorothy Blokland

Spel: Yahmani Blackman en Dorothy Blokland

Muziek: Vernon Chatlein

Sreka

Regillio is een jongeman opgegroeid in de Bijlmer en wordt achtervolgd door zijn voorouders en Winti’s.  Hij  wordt  geconfronteerd met zijn eigen levensvragen. Na een avond stappen krijgt hij bezoek van zijn Kabra’s (voorouders), die hem mee terugnemen naar West-Afrika. Ze tonen hem de geschiedenis van de Afrikanen in de diaspora. Ze laten hem zien hoe hij weer spiritueel in balans kan komen en zo zijn eigen kracht ontdekt. Hiervoor moet hij een Sreka ondergaan.

 

Regie: Dorothy Blokland

Arrangeur: Orlando Ceder

Choreografie: Desta Deekman en Serge Koffi

Spel: dansers en muzikanten Untold

Ondersteuning verhaallijn: Marian Markelo

Artistieke leiding: Otmar Watson

KRA

Met live muziek, zang en dans vertelt Black Harmony het verhaal van een zwarte man die op zoek is naar zichzelf. In de voorstelling Kra wordt een connectie gemaakt met spiritualiteit; verhalen over vergeten Afrikaanse koningen leven voort in de mens. Met Kra heeft Black Harmony het over een levenswijzen die je met je meedraagt en een eigenheid waar je je bewust van moet zijn.

Regie: Dorothy Blokland
Arrangeur: Orlando Ceder
Choreografie: Desta Deekman
Advies verhaallijn: Marian Markelo
Productie: Otmar Watson en Reanchello Anastacia
Spel: Orlando Ceder, Jamal Bijnoe, Derillio Alexander, Morenzo Bruma, Jurmen Mac-Nack, Maranzo Alexander, Ulrich Entingh en John Kaarsbaan
Dans: members Untold